Paddleexpo 2012

Paddleexpo är Europas största kanotmässa och omfattar alla typer av kajaker, kanoter, SUP liksom paddlingsutrustning och accessoarer.

paddleexpo logo

18-20 september är det dags för Paddleexpo i Nürnberg, Tyskland. Lagom till sitt 10-årsjubileum byter mässan namn från Kanumesse till Paddleexpo för att bättre spegla sin globala inriktning. Mässan lockar till sig utställare och deltagare från 41 länder och riktar sig till paddlingsbranschens aktörer. Den anses vara Europas viktigaste. Här sker många produktlanseringar och aktörerna diskuterar/visar upp trender inom paddling.

Paddleexpo

Några områden med extra fokus på mässan 2012:

Västsverige visas upp

Scandinavian Outdoor Group har samlat sina paddlingsaktörer i en utställarby, för att öka fokus. Här medverkar också Västsvenska Turistrådet och ett av målen är att synliggöra Bohuslän och Dalsland som paddlingsdestinationer för utländska paddlingsturister.

Transportutrustning

Alla behöver vi transportera våra ”flytetyg” till den utvalda iläggningsplatsen. Mässan vill synliggöra utbudet inklusive nya produkter och lösningar och har samlat ihop takräcken,  lastningslösningar, trailers och kajakvagnar, liksom ihopfällbara och uppblåsbara kanoter i ett eget utställningsområde. Produktpresentationer erbjuds också.

SUP-expo

SUP är det snabbast växande segmentet inom vattensporter och omfattar numera klubbar, tävlingar och en stor skara utövare. Många av dessa har upptäckt paddlingen genom SUP och är en intressant ny målgrupp för paddlingsföretagen. Därför uppmärksammas SUP med en egen mässa på mässområdet; SUP-expo.

 

Fotocopyright: Paddleexpo.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *