Surfkajak-kurs i Portugal

Sugen på att lära dig surfa eller att testa surfkajak? Aterra kör sin populära surfkajakkurs i Portugal igen. 

Leif Davidsson på Aterra bjuder in till surfkajak-kurs i Portugal i vår:

Följ med på en spännande upplevelse. Lär dig paddla surfkajak i Peniche som har vågor för nybörjare och erfarna. Första kurstillfället är i påsk; med start Skärtorsdag och avslutning annandagen.

Fem dagars kurs

Kurserna är på 5 dagar, kurs på förmiddagen och därefter fri träning med coachning av instruktör. Under kursen lär du dig att surfa med surfkajak, och du kommer att lära dig att göra bottensvängar, toppsvängar och andra tricks. Kurspris 4200 kr/kurs inklusive kajak och utrustning. Max 6 deltagare/kurs.

Individanpassat

Surfkursen anpassas efter elevernas förmåga, med max 4 på vattnet varje pass. Vid alla kursdagar ingår svensk instruktör och även en lokal monitor används vid behov. Deltagarna har tillgång till utrustningen hela dagarna. Kursen är individuell så eleverna coachas utifrån sin individuella nivå.

Leif, är det ok att vara helt nybörjare, och hur är vattnet i den perioden?

– Temperaturen i vattnet är nästan lika hela året, 17-23 grader, med runt 18-20 skulle jag tro vid denna tiden. Man kan vara helt novis. Man börjar helt enkelt längre in på halvmeters vågor och där det inte är mer än 4-7 dm djupt. Det låter kanske mesigt med en halvmeters våg men det säger bara de som inte surfat.

– När du sen är redo går man helt enkelt längre och längre ut under veckan. Längst ut är det 1,5-3 m. Vid sidan om har vi ett spännande rev med 2-4 meters vågor. Kan du rolla är det en fördel, men så länge man är längre in kan man använda paddeln mot botten för att ta sig upp. Dessutom finns jag oftast på land och hjälper de som vurpar.
Ett litet tillägg… vi tar emot max 6 elever. Ni som gått kurs innan kan som vanligt vara med och hyra surfkajak i mån av plats.

Kursdatum 2012

  • 5-9/4 Skärtorsdag – Annan dag Påsk. Anmälan senast 10 mars.
  • 1-5/6. Anmälan senast 1 maj.
  • 8-12/10

Priser och mer info:
Flyg kostar ca 1500-2000:- från Köpenhamn till Lissabon
Boende ca 200:-/25euro /pers inklusive lyxig frukost.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *