Isättningsplatser Grebbestad

Grebbestad är en västkustpärla och en fin startplats för paddling. Det finns flera isättningsplatser, bland annat Kajakcentret.

Grebbestad har en egen skärgård och vackra vatten, som är kända för att producera Sveriges godaste ostron. Vill du kombinera dagspaddling med bad eller upptäcktsfärd är Otterön strax utanför Grebbestad ett bra val. Ön har fina stränder, orkidéängar, klippor och skalbankar. Den är också naturreservat. Pinnö och Gåsöarna norrut är också vackra och erbjuder klippbad, fåglar och vacker granit. Vill du paddla längre har du Tjurpannan strax norr om dig. Söderut från Grebbestad når du Fjällbackas skärgård på knappa två timmar. Själva Grebbestadsviken är vältrafikerad sommartid.

Isättning centrala Grebbestad

 • En bra isättningsplats är Kajakcenter Grebbestad. Ska du hyra kajak är det hit du ska. Du kan också få sjösätta med privat kajak från deras flytbrygga. Ring och stäm av innan, så att det fungerar och inte kolliderar med en grupp. Telefonnr: 0525-109 30. Här kan du också botanisera i shoppen och ta en glass innan du reser hem.
 • Ett bra alternativ är sandstranden i södra delen av samhället. Parkering finns, och det är smart att läsa parkeringstiderna.
 • Parkering: för längre turer är parkering i centrala Grebbestad en utmaning. Långtidsparkeringen nära kyrkan rekommenderas efter avlastning. Gratis. Räkna med en 20-minuters promenad tillbaka till stranden och lite kortare till kajakcentret.
Grebbestad isättningskarta för paddling

Blå prick till vänster är kajakcentret. Blå prick till höger är stranden.

Isättning norr om Grebbestad

Två alternativ norr om Grebbestad är Edsviken och Lambs väg. Båda har badplats och liten båthamn, så parkering finns. Här bör det gå att vara parkerad flera dagar. Alternativen är än så länge bara rekade via karta. Ska du paddla norrut via Tjurpannan ligger Edviken bra till geografiskt.

Isättning Tanumstrand syd om Grebbestad

Följ skyltning Tanumstrand. Tanumstrand är en populär semesteranläggning några kilometer söderut längs väg 163, med flera större parkeringsplatser och egen strand. Passa även på att besöka Sportshopen (4000 kvadratmeter) som ligger vid 163:an. Isättning använd midsommarhelg 2012 (3 dgr) och augustihelg för grupp på 15 paddlare. Bilarna ställs på parkeringen närmast stranden. Platsen fungerar fint i lågsäsong också. Obs. 2013 börjar strandängen även användas som konsertarena några gånger så kolla av Tanumstrands kalender innan ni åker till isättningsplatsen.

paddling isättningsplats Grebbestad Tanumstrand

Isättningsplats Tanumstrand, blå markeringar är strand och parkering.

Isättning Kämpersvik syd om Grebbestad

Mittemellan Grebbestad och Fjällbacka hittar du Kämpersvik, en vik in i kustlinjen. I fjorddalen finns bostadshus, båtbryggor, busshållplats vid stranden och badplatser. Du hittar också två sjösättningsmöjligheter:

 • Innerst i viken, vid busshållplatsen och badstranden.
 • På badstranden längst i sydväst av viken. Den ramas in av två stenpirar och har egen grusparkering, som lär vara gratis. Du når badstranden genom att köra längs hela vikens sydsida. Sommartid är det nog parkering i mån av plats.
 • Står bilen mer än 24 timmar i högsäsongen kan du få p-bot. P-plats utan angiven tid är enligt svensk polis max 24 timmar och Kämpersvik patrulleras av lapplisor.
Kämpersvik isättningskarta för paddling

Kämpersvik mellan Grebbestad och Fjällbacka

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 tankar kring ”Isättningsplatser Grebbestad

 1. Marcus Holgersson

  Hej,

  Ville bara tipsa om att det går att hyra kajak med Skärgårdsidyllen från både
  * Grönemad, Grebbestad
  * Ekenäs, Koster

  Hoppas att du har en trevlig mötesdag i Göteborg idag. Idag blir det lite kontorsbestyr inomhus (kanske en liten längdskidstur ifall jag hinner med)

  mvh
  Marcus Holgersson
  0702 667080

  Svara
 2. Marianne Aamodt

  Hei,

  leser med interesse om isättningsplatser (i Norge sier vi ”utsettingssteder” :-)) i området. Kan informere om parkeringsbot i Kämpersvik i juli, og at jeg da måtte lære av svensk politi (to telefonsamtaler) at når en parkeringsplats ikke er merket som langtidsparkering, så er det maks 24 timmar. Så en 4 dagers flott tur i området gav to parkeringsanmërkninger. Synd, for den plassen i Kämpersvik er veldigt fin. Kommer studere dine andre alternativ før neste tur, men se nøye på merkingen. Vennlig hilsen Marianne

  Svara
  1. anetteyachtie Inläggsförfattare

   Hei Marianne. Tack for flott information. Aldrig göy med bot da, og absolut ikke med to. Jeg tror det er mange med meg som ikke har styr på att det er maks 24 timer, det kommuniceras inte noet särlig. På många ställen klarar man sig även om man står 2 dygn då kontrollerna är sparsamma, men parkeringar vid badplatser kontrolleras oftare sommartid. Jag uppdaterar artikeln utifrån din information och lägger också till en ny isättningsplats. Jag önskar dig fin paddling även neste gang, og den gangen botfri! 🙂

   Svara
  1. anetteyachtie Inläggsförfattare

   Tack Ulf! Det var tanken 🙂 Fast du har ju rutin och lär ha några egna på lager också, eller hur? Jag tänker göra ett kartotek här så du får gärna tipsa mig, om du vill. Ju fler platser desto mindre trängsel, tror jag 😉

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *