Paddelracet startar strax

Årets upplaga av Paddelracet, tidigare kallat Paddelvarvet, startar om bara 15 minuter. Just nu pågår skepparmöte.

Racet går i centrala Göteborg och banan är som förra året; start på Hisingen vid SVT-huset, paddla tvärs älven för första varvet genom Vallgraven, påhejad av åskådarna på kajerna. Därefter till utsidan Älvsborgsbron för sjömärkesrundning. Surf tillbaka in till andra varvet i Vallgraven. Sen återstår bara en sväng inåt älven till Marieholmsbron följt av retur till SVT-huset för målgång. Totalt 21 km, precis som Göteborgsvarvet.

I premiären förra året var vi 39 på startlinjen. I år finns 36 paddlare anmälda på webben. Antagligen dyker ytterligare några upp till start. Nytt för i år är samarbetet med Göteborgsvarvet som bland annat innebär buss-service till Göteborgsvarvets startlinje för de som siktar på en Göteborgsklassiker. Hittills är det bara sex som gjort en sån. Samarbetet har också inneburit fina möjligheter till publicitet i år:

Paddelrace Göteborg GT 2012

Artikel i GT (10 maj) inför Göteborgs Paddelrace. På bilden arrangörerna.

Förra året var det många som redan var anmälda till Göteborgsvarvet när Paddelvarvet lanserades. Många paddlare sa då ”nästa år ska jag paddla”. Några av dem finns på startlinjen i år, medan andra är i Malmö och paddlar 24-timmars, som dessvärre kolliderar datummässigt i år. (Start kl. 09 där också).

Förra årets vinnare Martin Flinta (1.55.9.01) är inte anmäld till start, men tvåan Jens Thorild (som gick i mål en sekund senare) är anmäld. Vinstsugen? Jens vann däremot den första Göteborgsklassikern någonsin då han gick i mål på kortaste kombinationstiden av paddling och löpning i Göteborgsvarvet av de sex startande.

Göteborgs paddelrace 2012. Foto Martin Stegmann

Skepparmöte inför start. Foto Martin Stegmann

Kajakrapporten återkommer med resultatrapport när vi fått tag på arrangörerna efter målgång. Vi hoppas de har telefonen på gång i bussen, för i år satsar de på att göra en Göteborgsklassiker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *