Nautopp storsatsar

Ny knutpunkt för paddlare: Nautopp Seakayaking i Lysekil storsatsar och öppnar i större, havsnära lokaler. Där erbjuder de sjösättning, fika och en träffpunkt för alla paddlare.

Nautopp är ett paddlingsföretag som idag består av tre delar; butik centralt i Lysekil, kajakuthyrning baserad i Sivik och paddlingsverksamhet. Företaget drivs av Kathrine Olufsen och Torbjörn Söderholm. Nu tar man ett efterlängtat steg och flyttar ihop paddlingsverksamhet, uthyrning och butik i gemensamma lokaler. Havsnära lokaler med egen flytbrygga. Lokalbyten innebär ett lyft för paddlare som vill starta eller avsluta sin tur i Lysekil – eller besöka Lysekil några timmar.

– Ja, den nya lokalen i Valbodalen kommer verkligen att bli toppen, säger Torbjörn. Vi får en stor kajakhall där vi ställer ut ett trettiotal nya kajaker, och i gatuplan under kajakhallen har vi kajaker för uthyrning och våra turer/kurser. Och i huset intill blir det butik nere, och på övervåningen kurslokal och dusch.

Valbodalen Lysekil

Valbodalen i Lysekil. Nautopps lokaler markerade med rött

Kajakrapporten har fått en guidad rundvandring i lokalerna. Det kommer att bli jättebra. Två kök, torkrum, butik och massor av kajakutrymme. Lagerrum, extra rum, kontor, dusch och kursrum med utsikt mot sjön.  Dessutom en större samlingslokal vägg i vägg när det behövs. Nautopps lokaler fördelas på en större hall och ett trähus som liknar en villa. Mellan husen får en skeppscontainer precis plats. Tidigare fanns här Farrs båttillverkning och i villan dess kontor. Nu delas den stora hallen av. Ena delen blir Nautopp, den andra används av båtägare som vill göra i ordning båten under tak.

Kathrine och Torbjörn tillsammans med sina pappor jobbar nu för fullt med att renovera lokalerna.

– Ja, vi har hållit på i en och en halv vecka nu och hunnit ganska långt, säger Kathrine. Vi har fler väggar som ska upp, och andra som ska bort. Hantverkare ska dra ny el i hela huset och våra containers ska hit. Under tiden har butiken inne i Lysekil stängt och öppnas på begäran, det är bara att ringa.

Nautopp Lysekil bygge pågår

Bottenvåningen i kajakjhallen, med kajakstället för nära 30 kajaker i drift. Försäljningskajaker visas en trappa upp. Alla väggar kommer att målas vita. Kajakerna blir färgklickar!

Samlingspunkt för paddlare

Tanken är att erbjuda en knutpunkt för paddlare i Västsverige. Valbodalen har bra parkeringsmöjligheter så här kan du komma med din kajak och sjösätta vid flytbryggan. Kompletteringshandla i butiken, få lite turtips eller ta en fika med andra paddlare efter din tur.

Egen flytbrygga

Parkeringsmöjligheterna fanns tidigare också, men ingen riktig bra plats att sjösätta. Nautopps flytbrygga kommer att finnas på pontonbryggan som är längst norrut i Valbodalen. Det går att köra bilen ända fram, genom att svänga in på piren vid mastkranen. Efter urlastning kör man bilen bort till parkeringen.

Dessutom planerar Nautopp också att erbjuda gemensamma kvällar för paddlare framigenom.

Träff-kvällar

– Ja, till exempel filmkvällar. Eller när kajaknätverket kommer tillbaka från en tur kan man laga lite mat ihop i köket och äta ihop ute på verandan, istället fär att alla måste iväg, säger Kathrine. Och så kan alla blöta grejer hänga i torkrummet på bottenvåningen medan vi äter.

– Samma om vi har har en BCU-kurs, då är det gott att kunna sitta och snacka ihop i kurslokalen efter ett pass på havet.

Service för långpaddlare

Nautopp vill också erbjuda samma service för långturpaddlare. På sikt hoppas Kathrine och Torbjörn att de kan erbjuda övernattningsmöjlighet också. En annan möjlighet de ser på är kajakförvaring.

Nautopp siktar på att öppna den nya lokalen den 1 april. Uthyrningskajaker kommer under 2012 att erbjudas både i Valbodalen och i Sivik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

En tanke kring ”Nautopp storsatsar

  1. Jörgen Söderholm

    Det här ser mycket intressant ut. Ett väldigt bra läge, bra lokaler med gott om utrymme. Jag är visserligen part i målet, pappa till Torbjörn men blir ändå imponerad. En förhoppning är att båtklubben som ligger i området drar sitt strå till stacken och håller lite snyggt efter sina sjösättningar. Det skulle gynna hela området som ofta frekventeras av joggare och de som endast promenerar.
    När kvällarna kommer och det mörknar skulle nog de som frekventerar området säkert uppskatta om kommunen drog fram belysning i backen ner mot Valbodalen. Det kan röra som om 4 gatlykter som främjar trivsel och säkerhet. Hälsningar Jörgen.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *